Oskari Iivarinen / Blogi / Demokratian juhlaa

Demokratian juhlaa

Julkaistu:

Tänään 13.6. on kuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Ennakkoäänestäminen on ollut tällä kertaa vilkasta, mahdollisesti tosin pidennetystä aikataulusta johtuen. Toivotaan, että äänestysprosentti nousisi viime vaaleista – on sääli, että paikoin jopa n. puolet äänioikeutetuista jättää lakisääteisen oikeutensa käyttämättä. Käyttämätön ääni ei kuulu.

Omalta osaltani voin todeta, että kampanjointi on ollut oikein positiivinen kokemus. Olen tavannut paljon mukavia ihmisiä ja käynyt kiinnostavia keskusteluja. Koronavuoden jälkeen on ollut vapauttavaa nähdä taas ihmisiä kasvotusten. Kyllä, olemme sosiaalisia eläimiä ja tarvitsemme kasvokkaista vuorovaikutusta.

Kävi miten kävi (voittoa tietysti toivoen), työ yhteisten asioiden eteen jatkuu vaalien jälkeenkin. Minulla oli ajatuksena aloittaa mm. säännöllisen videoblogin teko. Sisältö on nykyistä rennompaa, mutta ei asiattomampaa. Haluan tuoda useammin esille myös ammatillisia asioita: juttuja liikenteen saralta, datan hyödyntämisestä, paikannusteknologiasta jne. Harrastan myös sijoittamista, joten mielelläni juttelisin siitäkin (tosin sijoitusvinkkejä en voi – enkä saa – antaa).

Jo etukäteen haluan kiittää kaikkia äänestäjiä ja nyt lupaan tämän viimeisen asian teille: äänenne ei mene hukkaan, vaikka valtuustopaikkaa ei tällä erää irtoaisikaan. Kuten edellä totesin, työni asioiden korjaamiseksi ja järkevöittämiseksi jatkuu. Se on itse asiassa vasta aluillaan.

Oikein hyvää kesää kaikille, nähdään ja pidetään yhteyttä! Minuun saa olla yhteydessä vaalien jälkeenkin.

Vantaalla 13.6.2021

-Oskari

Lisää julkaisuja

28.1.2022

Aluevaalit, ohi! Mitä seuraavaksi, eduskuntavaalit?

Viime sunnuntaina käytiin Suomen historian ensimmäiset aluevaalit. Olin tietenkin itsekin ehdolla, ja kokoomusjoukkue sai hienon vaalivoiton useammalla hyvinvointialueella ympäri Suomen.

19.1.2022

Alueellinen tasa-arvo sotepalveluissa

Vastaukseni alueellista tasa-arvoa ja sote-palvelujen tulevaa saatavuutta koskevaan kysymykseen.

16.1.2022

Tartuntatautien torjunta on syytä ottaa vakavasti

Olen kannattanut innovatiivisempaa koronantorjuntaa jo alkuvuodesta 2020 lähtien. Virus leviää hengitysilmassa, joten esim. hengitysilman puhtauteen olisi ollut syytä kiinnittää huomiota