Oskari Iivarinen / Blogi / Tartuntatautien torjunta on syytä ottaa vakavasti

Tartuntatautien torjunta on syytä ottaa vakavasti

Julkaistu:

Olen kannattanut innovatiivisempaa koronantorjuntaa jo alkuvuodesta 2020 lähtien. Virus leviää hengitysilmassa, joten esim. hengitysilman puhtauteen olisi ollut syytä kiinnittää huomiota jo siitä lähtien, kun asia kansainvälisesti tutkijoiden toimesta huomattiin. Yhteiskunnan sulkeminen on turhaa, jos kaikki muut tarpeelliset toimenpiteet ovat käytössä.

Virus ei ehkä ole niin vaarallinen kuin mitä aluksi kuviteltiin, mutta sen pitkäaikaisvaikutukset ovat osin vielä tuntemattomia. Tarvitaan laadukasta tutkimusta pitkittyneistä koronaoireista ja niiden yleisyydestä. Oireista kärsiviä pitää hoitaa, ei vähätellä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tulee ottaa koronan hoito ja jälkihoito vakavasti. Tämä ei jää viimeiseksi pandemiaksi – ja muistakaamme myös, että maan päälentoasema sijaitsee alueellamme – joten terveysturvallisuusasioiden (vastuut, koordinointi, johtaminen) kuntoon laittaminen hyödyttää meitä jatkossakin.

Lue ehdokasesittelyni koronatieto.fi -sivustolta.

Lisää julkaisuja

28.1.2022

Aluevaalit, ohi! Mitä seuraavaksi, eduskuntavaalit?

Viime sunnuntaina käytiin Suomen historian ensimmäiset aluevaalit. Olin tietenkin itsekin ehdolla, ja kokoomusjoukkue sai hienon vaalivoiton useammalla hyvinvointialueella ympäri Suomen.

19.1.2022

Alueellinen tasa-arvo sotepalveluissa

Vastaukseni alueellista tasa-arvoa ja sote-palvelujen tulevaa saatavuutta koskevaan kysymykseen.

29.12.2021

Tervetuloa seuraamaan vaalistriimejä

Koska vaalit lähenevät ja kerrottavaa on suhteellisen paljon joka viikko – enkä jaksa aina kaikesta kirjoitella – ajattelin aloittaa lyhyen